Körmy, Hearsay That's A Missile

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15139/16&R=157

Terveystulokset:

  • Kyynärät / Elbows 0/0
  • Lonkat / Hips C/C
  • Sydän: terve / Heart: Clear
  • Silmät: terveet / Eyes: Clear

Körmy on erittäin vahtiviettinen ja reviiritietoinen, luvattomia tunkeilijoita ei hyväksytä. Körmy on luonteeltaan suhteellisen kova koira, se palautuu tilanteista heti eivätkä ne jää vaivaamaan sitä. Körmyllä ei koskaan ollut "mörköikää", ukkosellakin se vain muina miehinä söi tyytyväisenä luuta terassilla, kun moni koira olisi luikkinut sängyn alle piiloon. Körmy tuo minulle mieleen ns. "vanhan ajan bullmastiffin", jollaisia ajattelisin bullmastiffien olleen silloin, kun rotu aikoinaan kehitettiin metsänvartijan työkoiraksi.

Körmy on lauman alfauros, Vääpeli Körmy. Körmyä ei haittaa vaikka muut tuijottaisivat vaativina vieressä kun se jyrsii jotain lelua, sitä ei voisi vähempää kiinnostaa ja välillä se nuolaisee tuijottavia narttuja naamasta ja jatkaa vain omia hommiaan muina miehinä. Se on rento kaveri ja todella harvoin ärähtää muille lauman jäsenille, mutta sitten kun ärähtää, niin muut kyllä väistävät.

Ihmisille Körmy ei ole koskaan murissut eikä sitä haittaa, vaikka jonkun perheenjäsenen käsi kävisi ruokakupissa sen syödessäkin, Körmylle se tarkoittaa vain lisää ruokaa. Körmy rakastaa rapsutuksia, silityksiä, pusuja ja perheeltään jopa halauksia. Jos meillä rapsutetaan jotain toista koiraa kuin Körmyä, saattaa se tulla ja jyrätä massallaan toisen pois edestä tunkien itsensä rapsutettavaksi. Se ei ole mustasukkainen eikä murise, se vain yksinkertaisesti jyrää yli. Kasvattajalla olikin jo pentuajalta ennen luovutusta video, jossa Körmy oli se joka ihan kirjaimellisesti käveli muiden yli asenteella "Minä menen nyt tästä".

Sopivien narttujen kohdalla Körmy on käytettävissä jalostukseen.

Mistä Körmy on saanut nimensä? Silloin, kun vasta haaveilin bullmastiffista ja tutustuin rotuun, niin mietin tietysti myös mahdollisia nimiä. Silloin päätin, että jos minulla joskus olisi se uros bullmastiffi, niin sen nimeksi tulisi Vääpeli Körmy. Kuinka ollakkaan, meille tarkoitettu pentu olikin viralliselta nimeltään vapaasti suomennettuna "tämä on ohjus", sopi siis erinomaisesti yhteen myöskin armeijahenkisen "Vääpeli Körmyn" kanssa. Uskon, että juuri tämä koira oli meille tarkoitettu kaikin puolin.