Lilith, Little Freak's Paytun

Kissat olivat Lilithille aivan uusi tuttavuus sen tullessa meille, ensin kissat olivat arveluttavia ja ehkä vähän pelottaviakin kummajaisia, mutta viikon kuluttua Lilith osasi jo olla hienosti niiden kanssa. Pienempänä Lilith oli uusia asioita ja ihmisiä kohtaan todella varautunut ja epäileväinen, mutta pikkuhiljaa iän karttuessa se on saanut itseluottamusta ja rohkeutta eikä sitä uskoisi enää samaksi epäilijäksi kuin pikkupentuna. Se ei ole koskaan ollut paukkuarka ja koska asumme maaseudulla, se on tottunut laukauksiin metsästysaikana ja rakettejakin on tullut nähtyä ilman ongelmia.

Luonteeltaan Lilith on iloinen ja ilkikurinen sekä riehakas. Lilith tykkää rapsutuksista ja seurasta, mutta osaa olla myös itsekseen. Muun lauman kanssa se tulee hyvin toimeen, kunhan nuoremmat koirat eivät hypi sen naamalle tai änkeä kutsumatta liian lähelle. Sen leikit ja otteet voivat olla ajoittain hiukan liian rajuja pienemmille koirille, Lilith on iso ja vahva. Vahtimisen se ottaa sopivalla vakavuudella ja ilmoittaa olemassa olostaan haukkumalla. Oman ihmisen läsnäollessa Lilith sallii myös vieraat ihmiset, mutta mikäli oma ihminen ei ole vastaanottamassa vieraita, ei sen alueelle ole soveliasta edes yrittää tulla.

Lilithin turkki on hyvinvoivan paksu ja kiiltävä, talvella se kasvattaa paksun pohjavillan ja tarkenee ulkona kovillakin pakkasilla. Ruumiinrakenteeltaan Lilith on atleettisen hoikka ja säkäkorkeus on yli 70cm, koostaan huolimatta se on nopea juoksemaan ja myös hyppää korkealle ongelmitta.

Mistä Lilith on saanut nimensä? Tämä pentu tarvitsi jonkun todella vahvan ja itsenäisen naisen esikuvakseen nimen suhteen. Lilith oli Aatamin ensimmäinen vaimo, joka luotiin maasta ja mudasta. Lilith ei kuitenkaan halunnut alistua Jumalan ja miehensä tahtoon, vaan ajautui erimielisyyksiin näiden kanssa ja jätti edenin paratiisin, jonka jälkeen luotiin Eeva Aatamin kylkiluusta, jotta toinen vaimo olisi ensimmäistä alistuvaisempi. Sanotaan myös, että Eevan syntiin lankeemukseen houkutellut käärme oli käärmeen hahmon ottanut Lilith. Lilith on myös kaikkien demonien äiti. Nimi käännetään "yön hirviöksi" ja Lilith on saanut myös nimen "öinen syöjätär". 

Lilithin kasvattajan löydät täältä https://www.kennellittlefreaks.com/