Lilith, Little Freak's Paytun

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI14996%2F19&R=335

Lilith on seurallinen pieni laumanvartijan alku, joka tykkää olla sylissä ja siliteltävänä. Ulkonakaan se ei lähde yksin kiertelemään, vaan pysyy näköetäisyydellä ja seuraa lauman muita koiria. Lilith ei vaadi koko ajan huomiota, mutta ottaa sitä mielellään vastaan. Kasvattajan luona ollessaan Lilith asettui heikomman puolelle jos pentujen välillä tuli kärhämää. Ranskanbulldoggimme Freijan kanssa Lilith riehuisi erittäin mielellään ja ne löysivätkin yhteisen sävelen heti seuraavana päivänä Lilithin kotiuduttua. Sittemmin Lilithin kasvaessa sen leikit ovat käyneet liian kovakouraisiksi Freijalle, Lilithistä onkin kuoriutunut oikea demonien äiti. Koko lauma on ottanut Lilithin hyvin vastaan, vaikka se ei olekaan ruttunaamainen niinkuin muut ja on hiukan karvaisempi.

Kissat olivat Lilithille aivan uusi tuttavuus sen tullessa meille, ensin kissat olivat arveluttavia ja ehkä vähän pelottaviakin kummajaisia, mutta viikon kuluttua Lilith osasi jo olla hienosti niiden kanssa. Kissat kyllä kiinnostavat ja Samhain-nimisen nuoren kissapojan kanssa Lilith leikkiikin välillä, molemmat ovat samanlaisia ilkimysten ilkimyksiä ja ovat ilmeisesti samalla aaltopituudella keskenään.

Lilith on kova syömään ja ruokakupin ilmestyessä näköpiiriin, se ei huomaa enää mitään muuta ympärillään. Lilith ei kuitenkaan ole aggressiivinen ruuastaan tai luista, tilanne voi toki muuttua vielä sen vanhetessa. Lilithin turkki on hyvinvoivan paksu ja kiiltävä, ruumiinrakenteeltaan se on atleettisen hoikka. Lilith on näppärä tyttö hyppäämään ja kiipeämään, moneen kertaan se on jo yllätettykin pöydiltä makaamasta tai seisoskelemasta.

Mistä Lilith on saanut nimensä? Tämä pentu tarvitsi jonkun todella vahvan ja itsenäisen naisen esikuvakseen nimen suhteen. Lilith oli Aatamin ensimmäinen vaimo, joka luotiin maasta ja mudasta. Lilith ei kuitenkaan halunnut alistua Jumalan ja miehensä tahtoon, vaan ajautui erimielisyyksiin näiden kanssa ja jätti edenin paratiisin, jonka jälkeen luotiin Eeva Aatamin kylkiluusta, jotta toinen vaimo olisi ensimmäistä alistuvaisempi. Sanotaan myös, että Eevan syntiin lankeemukseen houkutellut käärme oli käärmeen hahmon ottanut Lilith. Lilith on myös kaikkien demonien äiti. Nimi käännetään "yön hirviöksi" ja Lilith on saanut myös nimen "öinen syöjätär".  Juuri sopiva nimi mustalle laumanvartijalle.

Lilithin kasvattajan löydät täältä https://www.kennellittlefreaks.com/