Kuinka pennut meillä kasvavat?

Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja, vaan meillä koirat elävät yhtenä laumana perheen kanssa, laumanvartijat pääosin ulkona. Pihamme on aidattu ja koirat saavat juosta vapaana päivittäin niin paljon kuin niistä hyvältä tuntuu. Sen lisäksi käymme jokaisen kanssa lenkillä sekä täällä maaseudulla, että ihmisten ilmoilla. Onneksemme meillä onkin täällä kauniit ja rauhalliset lenkkeilymaastot, joissa mieli lepää ja koirat nauttivat.

Synnyttävälle nartulle ja pennuille on oma huone, jossa ne saavat olla rauhassa muilta koirilta ja ylimääräiseltä hälinältä ensimmäiset viikot. Meillä pennut tottuvat normaaleihin kodin ääniin, lapsiin, laumamme muihin koiriin ja kissoihin. Pennut luovutetaan 7-8 viikon iässä rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon, tunnistusmerkittyinä, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina kattavan pentupaketin kera.

Meillä ei ole käytössä varsinaisia "jonotuslistoja" pentujen suhteen, vaan pentujen kodit valitaan huolella ja pyrin löytämään jokaiselle juuri sen oikean ja sopivimman kodin. Ota toki yhteyttä ja kerro itsestäsi sekä kodista joka sinulla olisi tarjota, niin tiedän puolestani ottaa sinuun yhteyttä kun sopiva pentu on syntynyt. Seuraa kuitenkin aktiivisesti esimerkiksi facebookissa, onko meille tulossa pentuja jos haluat pennun nimenomaan juuri meiltä. Ennen varausta haluaisin, että tulet katsomaan pentuja ja saisin tavata sinut henkilökohtaisesti jos vain mahdollista.

Mihin sitoudut ottaessasi pennun meiltä?

Minulla ei ole näyttelyvelvoitetta pentujen ostajille, en pahastu enkä pidä sinua vähemmän potentiaalisena koiranomistajana vaikka et olisikaan näyttelyistä kiinnostunut. Kuulen kuitenkin mielelläni tuloksista ja arvosteluista, jos päätät käydä koirasi kanssa näyttelyissä ja pyrin olemaan avuksi jos sinulla on jotain kysyttävää. Sijoituskoirien kohdalla toivoisin jonkinlaista kiinnostusta asiaan tai vaihtoehtoisesti niin, että halutessani voin hakea sijoituskoiran sopivaksi katsomaani näyttelyyn ennalta sovittuna ajankohtana.

Minulla ei ole myöskään harrastusvelvoitetta pennuille, mutta halutessasi voit toki harrastaa koirasi kanssa lähes mitä tahansa. Kunhan koira saa ikäänsä nähden tarvitsemansa määrän liikuntaa ja mielekästä tekemistä kuten esimerkiksi haistelua metsässä, se ei välttämättä tarvitse monia erilaisia harrastuksia.

Ruokinnankaan suhteen en velvoita sinua johonkin tiettyyn merkkiin. Pentupakkauksessa saat mukana pussin sitä penturuokaa, jota pentu on syönyt luonani ja jota olisi hyvä jatkaa ainakin sen aikaa jotta pentu on täysin kotiutunut. Halutessasi voit siis myöhemmin pikkuhiljaa vaihtaa sen toiseen merkkiin jos sinulla on oma suosikkisi, kunhan se on riittävän laadukasta ja ravitsevaa. Sijoitusnarttujen kohdalla toivoisin sinun kuitenkin syöttävän nartulle suosittelemaani ruokaa, koska sitä se ja pennut tulevat syömään luonani kun aika koittaa. Jos suosittelemani ruoka ei jostain syystä sovi koiralle, niin otathan yhteyttä jotta mietitään yhdessä mikä olisi siinä tapauksessa paras vaihtoehto. Sijoitusurosten kanssa ei ole aivan niin tarkkaa joskin myös niiden kohdalla toivoisin sinun keskustelevan kanssani jos ruokinassa tulee tehdä suuria muutoksia, koska haluan olla perillä kasvattieni terveydestä myös ruoansulatuselimistön ja allergioiden suhteen. Haluan siis kuulla mahdollisista ongelmista jos niitä ilmenee.

Siksipä minulla onkin terveysvelvoite. Koska pyrin kasvattamaan terveempiä koiria, haluan tietää myös meiltä omiin koteihinsa lähteneiden koirien terveydestä vaikka se olisikin "vain" kotikoira. Koira olisi hyvä luustokuvata sen ollessa 18kk (bullmastiffi ja keskiaasiankoira: lonkat & kyynärät) TAI 24kk (ranskanbulldoggi: selkä, lonkat & kyynärät). Mahdollisuuksien mukaan olisi hyvä tutkituttaa myös silmät ja sydän perinnöllisten sairauksien varalta, tämä on edullisempaa kuin luustokuvat.

Terveyteen liittyen toivoisin myös pennunostajien ottavan pennulle vakuutuksen joko luovutushetkellä tai mahdollisimman pian kotiin pääsyn jälkeen, kuitenkin ennen 4kk ikää parhaan mahdollisen vakuutusturvan saamiseksi. Monilla yhtiöillä korvausehtona joissakin asioissa siis on, että pentu on vakuutettu ennen 4kk ikää. Meiltä lähtevät pennut on vakuutettu Agriassa piilevien vikojen varalta 3v 3kk ikään asti, tästä kerron tarkemmin viimeistään silloin kun luovutan pennun sinulle. Piilevät viat -vakuutus ei kuitenkaan kata kaikkea, siksipä toivon pennuille mahdollisuuksien mukaan myös muuta vakuutusta. Ajoissa otettu hoitokuluvakuutus voi kattaa yhtiöstä riippuen myöhemmät luusto-ongelmat jos niitä ilmenee. Suosittelen, että vakuutus pidetään voimassa ainakin niihin virallisiin terveystutkimuksiin asti, jolloin tiedetään paremmin juuri kyseisen koiran riskit. Vakuutusasioissa neuvon ja autan mielelläni ja vakuutuksen Agria Eläinvakuutukselta saat helpoiten suoraan minulta.

En tule kyttäämään tekemisiäsi ostamasi pennun kanssa, saat kasvattaa sen juuri niin kuin haluat, kunhan siitä tulee kunnon koirakansalainen ja se saa elää perheesi kanssa rakastettuna. Kuulen kuitenkin mielelläni miten teillä menee ja jos terveyden/käytöksen kanssa tulee haasteita tai muuten kysyttävää ihan mistä vain, niin voit aina otta yhteyttä minuun.

Jos joskus tulee eteen tilanne, että joudut luopumaan koirastasi syystä tai toisesta ja etsimään sille uuden kodin, otathan silloin yhteyttä minuun niin autan ja tuen sinua. Tarvittaessa myös lunastan koiran takaisin. Koska kyse on haastavista/halutuista roduista, en halua kasvattieni joutuvan kiertoon, pentutehtailun uhreiksi tai mahdollisesti aiheuttavan ongelmia ympäristölleen joutuessaan osaamattomiin käsiin. Apua saa siis aina, älkää jääkö yksin murehtimaan vaan ottakaa yhteyttä vaikka ongelma olisi kuinka vaikea.

Meiltä löytyy facebookista suljettu oma ryhmä kasvattien omistajille, sinne voi päivitellä kuulumisia ja keskustella muiden meiltä omiin koteihinsa lähteneiden pentujen omistajien kanssa. Lämpimästi tervetuloa mukaan kun päätös pennun hankinnasta on tehty!

Mitä tällä rahalla saa?

  • Tunnistusmerkityn pennun
  • Rekisteröidyn pennun
  • Loishäädetyn ja eläinlääkärin tarkastaman pennun
  • Tutkitut, terveet, rekisteröidyt ja hyväluonteiset vanhemmat pennullesi
  • Agrian Piilevä Vika - vakuutuksen piilevien vikojen varalta siihen asti, kunnes koira täyttää 3v 3kk
  • Kattavan pentupaketin
  • Kasvattajan elinikäisen tuen

Pennun hinta sisältää arvonlisäveroa 24%, pennut ovat ALV-vähennyskelpoisia.